Nieuw meetinstrument: LiDAR camera

De LiDAR-scanner is een hoogtechnologisch instrument dat de omgeving scant om afstanden tot objecten nauwkeurig te meten. Deze scanner gebruikt onzichtbare laserstralen die terugkaatsen van objecten, waardoor de afstand tot een object bepaald kan worden op basis van de tijd die de laserpulsen nodig hebben om terug te keren. Dit maakt de LiDAR-scanner een essentieel hulpmiddel voor diverse toepassingen, van wetenschappelijk onderzoek tot commerciële engineering.

In de landmeetkunde biedt snelle 3D-laserscanning ongeëvenaarde visualisatiemogelijkheden. De verzamelde data worden geformatteerd in bestanden die op kantoor gebruikt kunnen worden voor zowel 2D- als 3D-modellering. Deze efficiënte technologie is bijzonder waardevol voor projecten zoals het in kaart brengen van terreinen, infrastructuur en specifieke ondergrondse installaties, zoals bergbezinkbassins, dankzij de 360-gradenbeelden die de LiDAR-camera met lasers maakt.

Bij GISArts hebben we recentelijk een LiDAR-camera aangeschaft om onze landmeetcapaciteiten te verbeteren. Sinds de integratie van deze geavanceerde tool hebben we meerdere projecten efficiënter kunnen uitvoeren, en we zijn nu beter uitgerust om toekomstige uitdagingen aan te gaan.

De impact van LiDAR-technologie op moderne landmeetmethoden is enorm. Het maakt complexe metingen en modelleringen mogelijk die eerder veel tijd en mankracht zouden vereisen. Onze nieuwe LiDAR-camera helpt ons niet alleen om nauwkeuriger te werken, maar verhoogt ook de snelheid waarmee we resultaten kunnen leveren, wat essentieel is in een competitieve markt.

Wij bij GISArts omarmen voortdurend innovatie en investeren in de nieuwste technologieën zoals de LiDAR-camera om onze klanten de best mogelijke service te bieden. Ontdek de kracht van LiDAR-technologie en laat u inspireren door de geavanceerde mogelijkheden die het biedt voor landmeting en daarbuiten.

Puntenwolk met behulp van LiDAR-scanner

Nieuwe Certificering voor Dronegebruik

Bij Gisarts maken we intensief gebruik van drones. Om up-to-date te blijven met de nieuwste regelgeving en eisen voor drones, is het noodzakelijk om de juiste certificaten te behalen. Hiervoor wordt zowel een schriftelijke als een praktische toets afgenomen waarin alle benodigde kennis wordt getest.

Met trots kunnen we melden dat onze landmeter, Wessel, met succes de cursus specific-categorie dronepilot advanced light bij Droneflight heeft gevolgd en zijn certificaten heeft behaald.

De cursus omvat een theoriedag en twee praktijkdagen, waarbij diepgaand wordt ingegaan op luchtveiligheid, regelgeving, operationele procedures en noodprocedures zonder GNSS-ondersteuning. Meer informatie over de cursus is te vinden op [DroneFlight Academy].

 

Inventarisatie Functionaliteit Toegevoegd aan Cook

Bij Gisarts zijn we verheugd om aan te kondigen dat ons product Cook nu een nieuwe functionaliteit bevat waarmee klanten zelfstandig een inventarisatieformulier kunnen samenstellen. Gebruikers kunnen geometrieën tekenen en hieraan informatie koppelen, zoals tekstvelden, foto's, datumvelden, en meer. Deze functie is bijzonder handig tijdens inventarisatierondes, omdat collega's via de webfunctionaliteit direct en live kunnen meekijken.

Belangrijk om te weten is dat alleen de applicatiebeheerder Cook-formulieren kan opmaken. Een formulier kan vervolgens aan een medewerker gekoppeld worden die de inventarisatie uitvoert. Deze toevoeging maakt het proces efficiënter en zorgt voor betere samenwerking en nauwkeurige documentatie in het veld.
Op ons Youtube kanaal kunt u een uitleg video vinden over het gebruik van formulieren binnen COOK.

Uitbreiding inlezen bestandsformaten in COOK

In COOK heeft de GIS-technologie een enorme sprong voorwaarts gemaakt dankzij de geavanceerde import- en exportmogelijkheden van geospatiale formaten, ontwikkeld door GISArts. Voorheen konden gebruikers al selecties maken en exporteren naar CAD-formaten. Nu is er voor Klaver Infratechniek een nieuwe functie toegevoegd waarmee applicatiebeheerders zelfstandig CAD- en Excel-bestanden kunnen importeren, waardoor AutoCAD-tekeningen eenvoudig in COOK geïntegreerd kunnen worden. Dit heeft de aansturing van buitendienstmedewerkers aanzienlijk vereenvoudigd.

Door de inzet van de software FME Flow zullen in de komende periode nog meer bestandsformaten worden ondersteund, zoals MicroStation en Shape. Deze uitbreiding zal de veelzijdigheid en efficiëntie van COOK verder verbeteren.
 

Op donderdag 23 mei heeft Exexis werkzaamheden aan het elektriciteitsnetwerk in onze straat gepland. Door de stroomonderbreking is ons kantoor van 12:30 tot 16:30 niet bereikbaar op het vaste telefoonnummer. Desondanks blijven onze medewerkers bereikbaar blijven alle applicaties operationeel. Voor dringende zaken kunt u contact opnemen met de 06-nummers van ons team.